Specialist in het toepassen van nieuwe ontwikkelingen

Wat is een tuinontwerp?

Een tuinontwerp is simpelweg een tekening op schaal die de plannen bevat voor een nieuwe tuin. Het biedt handvatten voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Het maken van een tuinontwerp dwingt je ook om je ideeën goed uit te werken zodat er een vastomlijnd plan staat. Dat is dan weer de basis voor het aanleggen van de tuin, wat meestal de vervolgstap is.

Waar bestaat een tuinontwerp uit?

Als je een tuinontwerp overweegt, wil je natuurlijk wel weten wat je krijgt. Dat zal in de praktijk wat verschillen per tuinontwerper, maar de volgende aspecten zul je zeker terugvinden.

Extra mogelijkheden

Mogelijkheden die vaak ook worden aangeboden door een tuinontwerper, zijn een beplantingsplan en een verlichtingsplan. We lichten ze allebei toe. Deze opties zitten vaak niet in het standaardpakket, maar kunnen je wel enorm helpen.

Beplantingsplan

Een beplantingsplan is een aanvulling op het tuinontwerp, waarbij extra aandacht wordt gegeven aan de beplanting in de tuin. De ontwerper bepaalt in dit plan hoeveel planten van een bepaalde soort, kruising of variëteit waar in de tuin komen te staan. Als de borders zijn vastgesteld, kunnen deze dus gevuld worden. De ontwerper houdt bijvoorbeeld rekening met de lichtbehoefte van de plant, het vochtgehalte, de zuurgraad van de bodem en de groeiwijze en hoogte van de plant. Lees hier meer over een beplantingsplan.

Verlichtingsplan

Op elk moment van de dag kunnen genieten van je tuin? En wil je dat bepaalde elementen in je tuin eruit springen in het donker? Dan is een verlichtingsplan een prachtige aanvulling op het tuinontwerp. De ontwerper bepaalt samen met jou welke elementen verlicht mogen worden. Vervolgens gaat hij of zij met het technische verhaal aan de slag. Welke sterkte en welke kleur het licht moet hebben bijvoorbeeld. Tuinverlichting geeft de tuin zeker wat extra’s, dus het is het overwegen waard. Veel gebruikte tuinverlichting is In-Lite.